2010 House of talent 2 – Tanzania

Cre8 en Mkombozi maakten in juni en juli 2010 een vervolgproject met veertig straatjongeren. Het project bestond uit twee delen: een muziektheatervoorstelling (house of talent 2) en een tour met de tien getalenteerdste jongeren langs steden in Oost-Afrika.

Muziektheatervoorstelling ‘house of talent 2’

De vijftig jongeren maakten een muziektheatervoorstelling, expositie en film met de naam AMKA! (Word wakker!). Hun verhaal ging over waarom ze op straat zijn beland, welke problemen ze tegenkomen op straat, wat volgens hen de oplossingen zijn en hoe de gemeenschap en overheid hier een bijdrage aan kunnen leveren. De jongeren werden door de docenten getraind om via drama, dans, muziek, zang/rap en acrobatiek hun verhaal op het podium te laten schitteren voor het publiek.

On tour

Na twee weken workshops hebben de jongeren in juli hun verhaal in zeven steden in Tanzania en Kenia verteld aan 12.000 mensen. In Moshi, Arusha en Dar es Salaam werden knallende voorstellingen neergezet in een woonwijk of bij de markt. Mensen uit het publiek konden aan het einde van de voorstelling vertellen hoe zij over het verhaal van de straatkinderen dachten. De meesten waren tolerant en vonden dat ook een straatkind dat had gestolen na zijn straf nog een kans moest krijgen. Iedereen vond het geweldig dat de jongeren zo’n serieuze boodschap op zo’n leuke manier konden overbrengen. In Bagamoyo traden de jongeren op tijdens het Tanzanian Youth Exchange Forum & Festival 2010. Daar stonden ze tussen professionele artiesten. Na afloop werden ze door het publiek beloond met een staande ovatie.

2009 House of talent 1 - Tanzania
2011 Gulu 1 - Uganda